Studiedag

Derde CBBE-docentendag Biobased Economy

Het Centre for Biobased Economy organiseert voor de derde keer de CBBE-docentendag. De onderwerpen Biobased products en biorerefinery staan op deze dag centraal.

Organisator Centre for Biobased Economy
Datum

do 5 november 2015 09:30 tot 16:45

Locatie Breda, Lovensdijkstraat 61-63

Docenten en opleidingscoördinatoren, die actief zijn op het gebied op de Biobased Economy en zich verder willen verdiepen in dit onderwerp worden uitdrukkelijk uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De organisatie is in handen van Avans en Hogeschool Arnhem Nijmegen.

Biobased economy

In een biobased economy gaan we fossiele brandstoffen vervangen door groene grondstoffen. Het gaat niet alleen over brandstoffen maar over alle producten die op basis van fossiele brandstoffen gemaakt worden zoals bijvoorbeeld fine chemicals en plastics. Via bioraffinage wordt de biomassa uiteen gerafeld in verschillende fracties zodat de biomassa volledig wordt benut. Het klinkt allemaal zo makkelijk maar tegen welke nieuwe uitdagingen lopen we aan waar we in het onderzoek en onderwijs aandacht aan moeten besteden? Veel nieuwe bioraffinageconcepten zijn namelijk nog volop in ontwikkeling. Tijdens deze derde CBBE docentendag zal worden ingegaan op de concepten Biobased products en Biorefinery.

CBBE docentendagen

Het CBBE organiseert in de studiejaren 2014 tot en met 2016 een viertal docentendagen. Tijdens de docentendagen worden verschillende aspecten van de biobased economy uitgediept. Dit is de derde docentendag. De vierde docentendag vindt plaats op 21 januari 2016 met als onderwerp Biobased logistics & ketens.

Meer weten?

CBBE partners Avans Hogeschool / Centre of Expertise Biobased Economy (Ralph Simons) en de HAN (Richèle Wind, Karin Struijs en Erik van de Ven).

Telefoonnummer voor meer informatie: 088-5258174 of via e-mail: tj.rizzo@avans.nl