Activiteit

Het Grote Foodtopia Weekend

Organisator Museum Boerhaave
Datum

za 10 oktober 2015 tot zo 11 oktober 2015

Locatie Museum Boerhaave, Leiden

Een weekend lang draait het in Museum Boerhaave om voeding, voedselinnovaties en de toekomst. Kom langs om nieuwe dingen te zien, meer te leren en dingen uit te proberen!

Zaterdag

Tv-kok Pierre Wind geeft vandaag twee keer een presentatie. Hij noemt het kook-o-logische wetenschap, vol met voedseltrucjes. Leuk voor iedereen vanaf 6 jaar. Een 3D-chef laat zien wat er allemaal mogelijk is met voedsel uit een 3D printer. En ze laten zien wat er met vloeibare stikstof - met een temperatuur van bijna 200 graden onder nul – allemaal mogelijk is…en onmogelijk. Er worden ook stikstof-ijsjes gemaakt en die smaken heerlijk!  Verder kunnen bezoekers proefjes doen met eten, mogen kinderen insectenlolly’s maken en zijn er speed-rondleidingen door de tentoonstelling FOODTOPIA.

Zondag

Louise O. Fresco, gastconservator in het museum en voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen UR geeft een inspirerende lezing over haar visie op de toekomst van voeding. Welke ontwikkelingen kunnen we de komende tien jaar verwachten? Welke oplossingen ziet zij voor de wereldvoedselproblematiek? Een andere boeiende spreker is Mark Post van Maastricht University. Hij is de uitvinder van de kweekburger en kan daar boeiend over vertellen. Fotograaf Jos Jansen leidt bezoekers persoonlijk rond in zijn fototentoonstelling The Science of Seeds. In de melksalon vertellen lokale boeren over hun melk en laten de verschillen proeven. Verder kunnen bezoekers proefjes doen met eten, mogen kinderen insectenlolly’s maken en zijn er speed-rondleidingen door de tentoonstelling FOODTOPIA.