Presentatie

Netwerkevent 'Groene innovatie, hype of noodzaak?'

IGEV organiseert samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het Centre for Biobased Economy op 8 oktober a.s. haar zesde netwerkevent, ditmaal met het thema 'Groene innovatie, hype of noodzaak?'. Het netwerkevent heeft een interessant programma met een inspirerende lezing van prof. dr. Herman Wijffels, deelsessies over 'smart grids' en 'biobased products', presentaties over praktijk ervaringen en een afsluitende netwerkborrel waar u kunt napraten en netwerken.

Organisator Innovatiecentrum Groene Economie Noord-Veluwe (IGEV), Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Centre for Biobased Economy
Datum

do 8 oktober 2015 14:00 tot 17:30

Locatie Hotel NH Veluwe Conference Centre Sparrenhorst, Eperweg 46 te Nunspeet

Opzet van de bijeenkomst

We zijn trots om prof. dr. Herman Wijffels te mogen verwelkomen als keynote speaker. Herman Wijffels is hooglereraar Duurzaamheid en Maatschappelijke verandering aan de Universiteit Utrecht. Wijffels studeerde economie in Tilburg. Tijdens zijn loopbaan bekleedde hij diverse vooraanstaande functies waaronder voorzitter van de hoofddirectie van rabobank Nederland, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER) en Nederlandse bewindvoerder bij de Wereldbank in Washington.

Na Wijffels lezing over groene innovatie zijn er twee parallelle deelsessies. Eén over smart grids en de ander over biobased products. De nieuwste ontwikkelingen binnen deze thema's komen aanbod en de praktijk ervaringen gedeeld. De sessies bieden de mogelijkheid verder te praten over de specifieke vragen die u heeft. Ook kunnen perspectieven voor concrete (samenwerkings)projecten in de regio aan bod komen. De organiserende partijen zijn aanwezig om met u verder te kijken naar kansen voor uw bedrijf.

Programma

Programma
14.00 uur Inloop
14.30 uur Opening en ontvangst Elisabeth van den Hoogen (dagvoorzitter) en Adriaan Hoogendoorn, voorzitter IGEV
14.40 uur Groene innovatie, hype of noodzaak? Prof. dr. Herman Wijffels, hoogleraar Duurzaamheid en Maatschappelijke verandering Uni. Utrecht
15.30 uur Pauze
15.45 uur Twee parallelle deelsessies:
1) Smart grids Nieuwste ontwikkelingen van slimme netwerken (door Martijn Bongaerts, Liander, voorzitter projectgroep Smart Grids Netbeheer Nederland) INZET (door Henri van het Erve, Sternadvies): Optimalisatie afstemming lokaal geproduceerde duurzame energie en energievraag van bedrijven in Zeewolde en Almere. Flexibiliteit op basis van vraagsturing en in de vorm van energieopslag via accu's, WKK's en warmte (Power to Heat) Vraagsturing bij huishoudens (door Milo Broekmans, senior architect Stedin): Pilotproject voor een 'all electric wijk' Hoog Dalem (Gorinchem) die zelf energie opwekken, opslaan in accu's en op gunstige momenten weer gebruiken.
2) Biobased products: meer rendement uit biomassa De toepassing van biomassa uit de agro-foodbusiness en natuur is groeiende en dringt door in andere sectoren. Bioplastics, chemical specialties, energie en composieten uit biomassa voor verpakking, cosmetica, constructie- en bouwmaterialen. Tijdens de deelsessie presenteren ondernemers hun succesvolle stappen in de nieuwe sectoren en de bijdrage van onderwijsinstellingen hieraan: HarvestaGG ( door Nicolette Klijn, senior consultant Agrimaco): Verwerking van grassen en andere plantaardige biomassa tot groene transportbrandstof en duurzame producten voor de agrarische sector. Valorisatie van miscanthus (door René Kort, directeur van Schut Papier)
17.15 uur Plenaire afsluiting met elevator pitch
17.30 uur Netwerkborrel

Locatie en aanmelding

Ondernemers, onderwijs professionals, beleidsmakers en bestuurders zijn van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst. Het event vindt plaats op donderdag 8 oktober 2015 van 14.00 – 17.30 uur in Hotel NH Veluwe Conference Centre Sparrenhorst, Eperweg 46 te Nunspeet.

U kunt zich tot 2 oktober aanmelden via het aanmeldformulier. Na aanmelding ontvangt u, een week voorafgaande aan het event, een bevestigingsmail met daarin een routebeschrijving en de deelnemerslijst.