water, handen, foto Shutterstock

Nieuws

€ 1 miljoen voor CIV Water

Gepubliceerd op
30 oktober 2019

CIV Water ontvangt een subsidie van ruim €1 miljoen om docenten én mensen uit de praktijk samen te laten werken in het onderwijs aan mbo-studenten. Het gaat hier vooral om procestechniek met afvalwater en drinkwater

(Bron: CIV Water en Profiel)

Met die subisdie van het Regionaal Investeringsfonds wil het CIV Water met leeropstellingen onderzoek doen in het Water Applicatie Centrum in Leeuwarden. Het CIV Water is een initiatief van het Friesland College en is direct gelinkt aan de opleidingen van MBO Life Sciences waarin Nordwin en het Friesland College samenwerken.

Het CIV Water wil een 'hybride leeromgeving' bouwen, waarin docenten én praktijkmensen samenwerken met studenten. Het gaat hier vooral om procestechniek met afvalwater en drinkwater.

Opzet is dat het onderwijs op CIV Water op een flexibele manier kan inspelen op vragen uit de praktijk. Hiermee kunnen studenten immers praktijkgestuurd leren en kunnen bedrijven aan de slag met uitkomsten. Maar door didactische inzichten en een gebrek aan flexibiliteit in de logistiek van het onderwijs gebeurt dat nu minder dan zou kunnen. Ofwel: het CIV maakt niet genoeg gebruik van de mogelijkheden om studenten te ontwikkelen vanuit de échte beroepspraktijk.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

(Bron foto: Pixabay)