compost, foto Shutterstock

Nieuws

Aeres en bedrijfsleven gaan leerlijn circulaire economie ontwikkelen

Gepubliceerd op
26 november 2018

Aeres Hogeschool, het bedrijfsleven en lokale overheden gaan in de komende 5 jaar een leerlijn Circulaire Economie voor de hele regio Flevoland ontwikkelen. Het doel van deze leerlijn is dat circulariteit binnen alle leerjaren van het mbo-onderwijs een prominente rol krijgt, net zoals dat bij veel hogescholen al het geval is.

De leerlijn Circulaire Regionale Economie is op maandag 26 november officieel van start gegaan bij MBO College Lelystad. Met een druk op de rode knop begon de klok binnen de school officieel af te tellen. Tijdens de officiƫle kick-off gaven Tweede Kamerlid Anne Kuik (CDA) en Bas Derks (ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) het officiƫle startsein van de leerlijn.

Circulaire transitie

Middenin de circulaire transitie van Nederland voelt MBO College Lelystad een eigen verantwoordelijkheid om ook mbo-studenten kennis te laten maken met de circulaire economie en de gevolgen hiervan voor hun toekomstige beroep. Het practoraat CRE is daarom verbonden aan MBO College Lelystad.

Leerlijn voor hele regio

Binnen het expertiseplatform werkt MBO College Lelystad nauw samen met Aeres Hogeschool, het bedrijfsleven en de overheid. In de komende 5 jaar ontwikkelt het practoraat een leerlijn CRE voor de hele regio. Studenten gaan in diverse fases van hun opleiding kennis maken met de theorie over de circulaire economie en de praktische uitvoering daarvan binnen het lokale bedrijfsleven.

Bron: Flevopost

(Bron foto: Shutterstock )