Nieuws

AgroLeeft werpt zijn vruchten af – studenten in agrosector Limburg groeit met 67%

Gepubliceerd op
16 mei 2019

AgroLeeft werpt zijn vruchten af. De samenwerking tussen het groene beroepsonderwijs en het bedrijfsleven in de regio Zuidoost-Nederland maakt het groene onderwijs extra aantrekkelijk. Hierdoor is het aantal studenten in de regio flink gestegen. Studenten van HAS Venlo en Citaverde College zijn belangrijk voor de toekomst van de sector in de regio, aldus AgroLeeft.

Bron: AgroLeeft

Uit het onderzoek van AgroLeeft bleek dat ten opzichte van 2015 het aantal studenten in de agrosector in Zuidoost-Nederland steeg met 67%. In 2015 telde de agro-opleidingen van HAS hogeschool in Venlo en het Citaverde College 459 leerlingen; in 2018 zijn dit er 767.

Het aantal BBL-studenten (Beroeps Begeleidende Leerweg) verdubbelde in deze periode. Ook de aanmeldingen voor het aankomende schooljaar zijn positief. In vergelijking met hetzelfde tijdstip van vorig jaar zijn de aanmeldingen voor de agro-opleidingen van Citaverde College (met vestigingen in Horst, Nederweert, Roermond, Heerlen en Maastricht) met 8% gestegen. Bij HAS Hogeschool in Venlo is de stijging op dit moment 22,5%.

Banenperspectief

“Studenten zien dat het onderwijs dankzij deze intensieve samenwerking met het bedrijfsleven erg aantrekkelijk is geworden”, aldus Ton Hermans, directeur Citaverde College Horst. “Het biedt perspectief op geweldige interessante banen en bovendien een baangarantie. Als je dat ook nog kunt doen in een sector die bijdraagt aan een gezondere en duurzamere omgeving, dan is de keuze snel gemaakt!” Frans van Leijden, directeur HAS Venlo, herkent de woorden van Hermans: “Een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de wereld waarin we leven is een belangrijke waarde voor de jongeren van deze tijd. Wij zien dat direct terug in de belangstelling voor onze opleidingen.”

(Bron foto: AOC Raad )