Nieuws

AgroLeeft zorgt voor meer studenten in de agrosector

Gepubliceerd op
17 oktober 2019

AgroLeeft is een in 2015 gestarte samenwerking tussen het groene beroepsonderwijs en het bedrijfsleven in de regio Zuidoost-Nederland. Op vrijdagmiddag 11 oktober vond het AgroLeeft event plaats waar ondernemers, studenten en docenten met elkaar in gesprek gingen.

Op het AgroLeeft event ‘4 jaar verbinding in de sector’ van 11 oktober kwamen honderd personen uit de agrarische sector samen tijdens de Dutch Food Week, schrijft dagblad de Limburger. Tijdens het event op de Greenport Campus in Venlo vond onder andere een paneldiscussie tussen agrarische ondernemers, studenten en docenten plaats.

Ook werd het boek ‘Wij zijn agro’ gepresenteerd met daarin verhalen en opiniestukken van studenten, docenten, ondernemers en politici. Voorafgaand aan een paneldiscussie tussen agrarische ondernemers, studenten en docenten werden inleidingen verzorgd door Marcel Creemers, projectleider AgroLeeft en Martin Scholten, ecoloog en algemeen directeur Animal Sciences van Wageningen University & Research.

Arbeidsmarkt

AgroLeeft is een in 2015 opgerichte samenwerking tussen het groene beroepsonderwijs en het bedrijfsleven in de regio Zuidoost-Nederland. Doel van het samenwerkingsverband is zo veel mogelijk topmedewerkers op de arbeidsmarkt te brengen. Door samen te werken aan onderwijsvernieuwing en een gezamenlijke werving zorgt AgroLeeft ervoor dat er voldoende personeel met relevante kennis voor deze sectoren beschikbaar blijft.

Door de initiatieven van AgroLeeft krijgen studenten de gelegenheid om opdrachten voor en met het bedrijfsleven uit te voeren. Daarnaast worden er bijvoorbeeld ook docentenstages, praktijkmiddagen voor studenten bij bedrijven, workshops en trainingen voor het agrarisch bedrijfsleven georganiseerd. Dat de samenwerking tot resultaat leidt, blijkt uit het cijfers. Ten opzichte van 2015 steeg het aantal studenten in de agrosector in deze regio met 67%, zo meldt AgroLeeft op haar website.

(Bron foto: Shutterstock)