André Kuipers

Nieuws

André Kuipers te gast bij collegetour Impactprijs 2019

Gepubliceerd op
10 oktober 2019

Niemand minder dan astronaut André Kuipers is te gast bij de uitreiking van de Impactprijs Groen Onderwijs 2019, die op donderdag 13 februari 2020 plaatsvind in Den Bosch. Studenten kunnen hem daar tijdens de collegetour vragen stellen over zijn rol als ambassadeur van de aarde en zijn betrokkenheid bij de Sustainable Development Goals.

De uitreiking van de Impactprijs wordt een bruisende, interactieve middag, voor en door studenten. De organisatie is in handen van Helicon MBO Den Bosch, HAS Hogeschool en Groenpact.

Collegetour

Net als in het gelijknamige televisieprogramma, staat het eerste deel van het programma in het teken van één hoofdgast, die het hemd van het lijf mag worden gevraagd door studenten uit het groene onderwijs.
Dit jaar is dat dus André Kuipers (1958), de eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam. Als ambassadeur van de aarde heeft hij veel raakvlakken met de onderwerpen die ook bij groen onderwijs en de Impactprijs centraal staan: duurzaamheid, energie, voedsel, klimaat, en leefbaarheid van onze omgeving.

Impactprijs Groen Onderwijs

Na het grote succes van vorig jaar, kunnen in 2019 leerlingen en studenten uit het groene onderwijs weer meedoen aan de Impactprijs Groen Onderwijs. De prijs kent ook dit jaar vier categorieën: vmbo-groen, mbo-groen, hoger groen onderwijs en universitair groen onderwijs.

Heeft jouw project op een of ander manier impact op voedsel, klimaat, en/of leefbaarheid en heb je dit samen met anderen uitgevoerd? Doe dan mee aan de Impactprijs Groen Onderwijs 2019!


Per categorie wint het projectteam van het beste project met impact op voedsel, klimaat en/of leefbaarheid een prijs ter waarde van € 2.500,00. Doe ook mee en ontvang je prijs uit handen van Andre Kuipers!