koeien, foto  Barbara Dondrup via Pixabay

Nieuws

Bionext maakt zicht sterk voor de opleiding biologische landbouw

Gepubliceerd op
4 mei 2020

Aeres Hogeschool Dronten biedt sinds twee jaar minor biologische landbouw aan, maar wordt bedreigd door onvoldoende aanmeldingen. Bionext maakt zich sterk voor die opleiding en roept studenten op zich aan te melden. De biologische sector hecht veel belang aan deze opleiding, aldus Bionext.

Vanaf 2018 biedt Aeres Hogeschool Dronten de minor (keuzevak) biologische landbouw aan. Omdat er in april onvoldoende aanmeldingen waren voor deze cursus, wilde Aeres Hogeschool deze opleiding vanaf februari 2021 uit het programma schrappen.

Verlengde inschrijftermijn

Bionext, de brancheorganisatie voor de biologische sector, hecht veel belang aan deze minor, omdat er een groeiende behoefte is aan professionals in en voor de biologische sector, en omdat deze minor op dit moment op hbo-niveau de enige specialisatie hierop is. Omdat Bionext zich zorgen maakt is er overleg gevoerd tussen de directies van Bionext en Aeres Hogeschool. Dit heeft ertoe geleid dat de aanmelding is verlengd tot 1 juni.

Bionext denkt het lage aantal inschrijvingen nu te wijten is aan de huidige coronacrisis én aan het feit dat de school niet had aangegeven dat de deadline voor inschrijving verplaatst was. Door druk van Bionext sluit de inschrijftermijn van deze opleiding nu op 1 juni.

Meer belangstelling

Bionext directeur Michael de Wilde denkt dat deze coronacrisis ervoor gaat zorgen dat er meer aandacht komt voor duurzame landbouw. Al eerder, bij uitbraken van dierziektes zoals de gekkekoeienziekte en mond-en-klauwzeer, blijkt dat consumenten vaker kiezen voor biologisch voedsel. Hij verwacht daarom dat er in de komende jaren een groeiende vraag ontstaat naar professionals met veel kennis en kunde van de biologische landbouw

Bionext roept studenten van alle groene Hogescholen op er eens over na te denken of deze minor iets voor hen kan zijn, en alle groene Hogescholen om deze mogelijkheid bij de studenten kenbaar te maken en een keuze voor deze minor in Dronten te faciliteren.

(Bron foto: Barbara Dondrup via Pixabay )