Fodo Innovation Academy, Lentiz

Nieuws

Bouw Food Innovation Academy gestart

Gepubliceerd op
8 juni 2018

Het bedrijfsleven en Lentiz onderwijsgroep gaan een testcenter, proeffabriek, workshopruimtes en laboratoria voor toekomstige medewerkers in de voedselindustrie realiseren: de Food Innovation Academy. Lentiz wil in de nieuwe omgeving het concept Lerend Werken en Werkend Leren uitrollen. Naast diverse bedrijven particperen ook Wellantcollege en de gemeente Vlaardingen in het project.

Het centrum moet een ontmoetingspunt worden voor studenten, docenten, bedrijven, ondernemers en hun medewerkers. De Food Innovation Academy wordt gerealiseerd in Vlaardingen met behulp van een subsidie van 1,4 miljoen euro uit het Regionaal Investeringsfonds MBO.

Bouw is gestart

De bouw van de Food Innovation Academy in Vlaardingen is inmiddels gestart en moet begin volgend jaar klaar zijn. Al in 2015 sloegen tien bedrijven en onderwijsinstellingen de handen inéén om de Food Innovation Academy op te zetten. Het doel is om meer jongeren klaar te stomen voor het werk in de voedselindustrie. Door vergrijzing ontstaat een grote behoefte aan goed opgeleide MBO-professionals.

Partners

De partners van de Food Innovation Academy zijn Avandis, Cérélia, Coolfresh, Eurocaps, Farm Frites, FNLI, Friesland Campina, Giraffe Coffee, De Graafstroom, Groen Agro Control, Inholland Delft, De Koning Vlees, Lentiz onderwijsgroep, Meneba, Menken Orlando, Nationaal Programma Rotterdam-Zuid, Olympic Food Group, Royal Steensma, SGS, Solina, Swartberg, Techniek College Rotterdam, Tuinderij Vers, Unilever, Verstegen Spices & Sauces, gemeente Vlaardingen en Wellantcollege.

(Bron Lentiz)