foto Thinkstock

Nieuws

Cumela werkt met scholen aan verbetering van de bpv

Gepubliceerd op
27 februari 2020

Het komende jaar gaan de bpv-opdrachten op de schop, meldt Cumela. De brancheorganisatie gaat met scholen samenwerken om de inhoud het gebruik van bpv-opdrachten te verbeteren. Daarbij is er voorkeur voor een digitaal systeem.

De beroepspraktijkvorming (bpv) is de schakel tussen 'school' en 'praktijk', vindt de Bedrijfstakgroep Groen Grond Infra (BTG GGI) van brancheorganisatie Cumela. Maar die bpve kan wel beter. Verbetering van de pbv is tot speerpunt voor 2020 gemaakt. Bet beroepsonderwijs en het bedrijfsleven het initiatief 'digitaal bpv-systeem'.

Daarin gaat het beroepsonderwijs vooral kijken naar de inhoud van de opdrachten. Cumela neemt ook deel aan de verbetering van deze opdrachten om de inhoud en het gebruik te verbeteren.

E-learning

Andere ontwikkelingen doen zich voor bij de ontwikkeling van modules voor e-learning. Voor het schooljaar 2021/2022 is het streven een compleet aanbod te hebben voor alle niveaus van de opleidingen Agrarisch loonwerk en Cultuurtechniek. Nu al worden de modules 'Bodem, Bemesting en Teelt' en 'Houding en Communicatie' door steeds meer scholen gebruikt.

Voor het schooljaar 2020/2021 komen daar de modules 'Techniek en Onderhoud' en 'Vakkundig, efficiƫnt en kostenbewust werken' bij.

(Bron foto: thinkstock )