Nieuws

Eerste BPV-congres van Terra een succes

Gepubliceerd op
23 januari 2020

Op 15 januari organiseerde Terra mbo in Assen het eerste BPV-congres. Meer dan honderd praktijkopleiders van diverse opleidingen en bpv-begeleiders boezochten dit congres over de beroepspraktijkvorming.

(Bron: Terra)

Na een inloopbuffet kreeg het publiek informatie over de BPV bij Terra door de vertoning van de instructiefilm ‘BPV the movie’.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan


Daarna verbeeldden studentacteurs in sketches het belang van een goed leerklimaat en de manier van feedback geven in een leerbedrijf. De aangeboden workshops werden goed bezocht en zeer gewaardeerd. Er waren in totaal 14 workshops te kiezen: over het leerklimaat (mentaal en fysiek), het bevorderen van duurzaamheid in samenwerking met bedrijf en opleiding en vernieuwing van het onderwijs.

Foto 8.jpg

Het onderhouden van goede contacten tussen school en leerbedrijven is een wens van de leerbedrijven én komt de kwaliteit van het onderwijs ten goede. Doordat praktijkopleiders en BPV-begeleiders van Terra mbo kennis kunnen uitwisselen en bespreken wat praktijk en onderwijs voor elkaar kunnen betekenen, is het mogelijk om afspraken te maken hoe we daar vervolg aan kunnen geven. De avond was een groot succes en is voor herhaling vatbaar.

(Bron foto: Terra )