varkens, foto Shutterstock

Nieuws

Eerste Brabantse voedselbesluit voor duurzamer voedselsysteem

Gepubliceerd op
17 juni 2019

Een brede vertegenwoordiging van boeren, burgers, politici en andere betrokkenen heeft in Brabant gestemd over voorstellen om te komen tot een duurzaam voedselsysteem: het Brabants Voedselbesluit. Partners in het besluit zijn onder meer ZLTO, BAJK, HAS Hogeschool, de Brabantse Milieufederatie, AgriFoodCapital en de organisatie Herenboeren.

Bron: Food Holland

De provincie Noord-Brabant en de partners van de Voedsel1000 gaan na hoe ze het voedselbesluit kunnen helpen realiseren.

De voedselsector is een belangrijke economische sector voor Noord-Brabant en creƫert veel werkgelegenheid. De huidige manier van voedsel produceren brengt ook een aantal uitdagingen met zich mee. De provincie wilde daarom een brede dialoog op gang brengen over het voedselsysteem. Daarom nam de provincie Noord-Brabant het initiatief tot de Voedsel1000.

Breed pakket aan maatregelen

Het Brabantse voedselbesluit bevat een breed pakket aan voorstellen. Zoals een roadshow die op veel plekken in Brabant de dialoog op gang brengt tussen boeren en burgers. Een challenge op social media maakt consumenten bewuster maken van voedselverspilling. Een broedmachine zal op diverse manieren innovaties op het gebied van high tech, landbouw en voeding stimuleren. En onderzoek kan inzicht geven in de werkelijke kosten van voedsel en de verdeling van de toegevoegde waarde in de keten.

(Bron foto: Shutterstock)