Food Inspiration Day, foto Rolf van Koppen

Nieuws

Eerste Food Future day in World Horti centre

Gepubliceerd op
13 november 2018

Hogeschool InHolland organiseerde samen met ISW Gasthuislaan in Naaldwijk de eerste Food Future day in het Westland. Ongeveer zeventig havo-4 leerlingen leerden hoe zij 'wereldverbeteraar' kunnen worden in hun toekomstige loopbaan, door een inspirerend programma in World Horti Center en bij Koppert Cress.

Hogeschool Inholland wil, samen met het bedrijfsleven, meer jongeren interesseren voor de tuinbouwsector. In Westland is 74 procent van de Nederlandse toptuinbouwbedrijven gevestigd.
Dat betekent dat er in deze regio volop carrièrekansen zijn voor de duizenden scholieren.

Hogeschool Inholland biedt met Food Commerce and Technology en Tuinbouw & Agribusiness twee unieke hbo-opleidingen aan die goed aansluiten op de arbeidsbehoefte bij bedrijven. Deze opleidingen laten momenteel al groei in studenten zien.

Food future day

Dit jaar vond voor het eerst een inspiratie-event als pilot plaats: 'Food Future Day'. Havo-4 leerlingen van ISW Gasthuislaan namen deel aan het programma. Ze startten de ochtend in World Horti Center met een hbo-college 'Feeding Mega Cities'. Daarna gingen de scholieren, onder leiding van Inholland-studenten, aan de slag met cases over voedselschaarste. 's Middags bracht de groep een bedrijfsbezoek aan Koppert Cress, waarbij ze alles te weten kwamen over de schakels in de keten.

(Bron: Groot Westland.nl)

(Bron foto: Rolf van Koppen)