Robohous, foto Daniel Verkijk

Nieuws

Eerste internationale RoboCrops in Nederland

Gepubliceerd op
10 december 2019

RoboCrops is hét event dat de ontwikkelingen van robotica in de glastuinbouw wil versnellen door middel van hackathons, presentaties en matchmaking. De wereldtop op het gebied van robotica in deze sector verzamelt zich in april voor de eerste editie in Nederland.

Het jaarlijks terugkerende event brengt hightech bedrijven en universiteiten samen met telers en investeerders in het Westland en Delft. Professionals en studenten zullen tot het uiterste uitgedaagd worden in het uitgebreide programma vol hackathons, inhoudelijke sessies en matchmaking, welke simultaan plaatsvinden in het World Horti Center Naaldwijk en RoboHouse/TU Delft.

Robotica in stroomversnelling

Het doel van RoboCrops is om de ontwikkeling van robotica in de glastuinbouw te accelereren. RoboCrops richt zich daarbij op de
hardware: sensoren, robotarmen, grijpers, autonome voertuigen én de beslissingsondersteunende software die nodig is om de robots aan te sturen.

Er zijn drie gebieden waar robots of robot-onderdelen in te delen zijn tijdens RoboCrops. Dat zijn “Sense” (sensoren waarmee de robot de omgeving waarneemt), “Think” (het verwerken van de gegevens die uit sensoren komen, vaak met behulp van Artificial Intelligence /Augmented
Reality) en “Act” (het uitvoeren van een actie, zoals het snijden van blad of het plukken van groenten of snijbloemen).

Telers, tech-bedrijven en studenten

Voor telers is er op 23 april een programma in World Horti Center, waarbij ze een uitgebreide en diepgaande presentatie van de stand van zaken op het gebied van de ontwikkeling van robotica voor glastuinbouw krijgen. Tech-bedrijven en universiteiten kunnen op 24 april laten zien wat de technische mogelijkheden en uitdagingen zijn.

RHK_4666LR.jpg

Op beide dagen zullen studenten in RoboHouse in Delft actief zijn tijdens een grote hackathon, georganiseerd door TU Delft en de WUR.
Tijdens die hackathon zullen zij hun expertise loslaten op diverse challenges en daarmee bijdragen aan de versnelling van ontwikkeling in de robotica. Op 24 april pitchen zij hun hacks voor een vakjury in World Horti Center. Tevens is er in het programma de ruimte voor matchmaking tussen de verschillende partijen.

Initiatief

RoboCrops is een initiatief van InnovationQuarter, Provincie Zuid-Holland, World Horti Center, TU Delft en RoboHouse Delft.


Voor meer informatie: RoboCrops info@robocrops.tech

    (Bron foto: Robocrops, Daniël Verkijk)