Nieuws

Europese erkenning gebiedscoöperatie Westerkwartier

Gepubliceerd op
31 oktober 2018

De gebiedscoöperatie Westerkwartier (provincie Goningen) is gekozen als een van de twee ‘best practises’ van de European Association of Development Agencies (EURADA). Een geweldige opsteker voor dit ambitieuze project, waar onder meer Terra bij betrokken is.

Eurada is een netwerk van 80 deelnemers in 23 landen, die zich bezig houden met economische ontwikkeling. De ‘best practises’ zijn geselecteerd om andere regio’s te inspireren en te leren van de ervaringen.

Uitblinker

Westerkwartier is geselecteerd omdat dit project uitblonk in innovatie, overdraagbaarheid, duurzaamheid, impact op de regio en omdat er meerdere stakeholders bij betrokken zijn.
Het belangrijkste doel van de Gebiedscoöperatie is behoud en ontwikkeling van het Westerkwartier. Daarvoor stimuleert, ontwikkelt en realiseert de Gebiedscoöperatie groene economische activiteiten die in het voordeel zijn van het Westerkwartier in zijn geheel en van de leden in het bijzonder.

Kenniswerkplaats Westerkwartier

Terra is betrokken bij het project door de kenniswerkplaats. Deze ondersteunt de regionale ontwikkeling en innovatie in het Westerkwartier door kennisuitwisseling. De kenniswerkplaats verbindt studenten, docenten en experts met onderzoeksvragen vanuit het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Startpunt bij de activiteiten van de kenniswerkplaats zijn altijd in de praktijk levende kennisvragen.

(Bron foto: Pixabay)