Impactprijs 2019, foto Groenpact

Nieuws

Finale Impactprijs Groen Onderwijs met André Kuipers

Gepubliceerd op
29 januari 2020

Op 13 februari aanstaande is het zo ver: dan wordt bekend wie de winnaars zijn van de Impactprijs Groen Onderwijs 2019. Tijdens een bruisende middag bij HAS Hogeschool in Den Bosch reikt niemand minder dan André Kuipers de prijzen uit. Maar eerst mogen de studenten hem het hemd van zijn lijf vragen in de Groenpact College Tour.

Groenpact organiseert dit evenement op 13 februari 2020 samen met Helicon MBO Den Bosch en HAS Hogeschool. Locatie: het Paviljoen van HAS Hogeschool aan de Onderwijsboulevard 221 in Den Bosch. De presentatie is in handen van Wende Schaminée, studente bij HAS Hogeschool.

Programma

  • 14:00 Ontvangst
  • 14:30 Opening door Groenpact
  • 14:40 College Tour met André Kuipers
  • 15:45 Uitreiking Impactprijs 2019
  • 17:00 Napraten met een hapje en drankje

College Tour

Net als in het gelijknamige televisieprogramma, staat het eerste deel van het programma in het teken van één hoofdgast, die het hemd van het lijf mag worden gevraagd door studenten uit het groene onderwijs. Dit jaar is dat dus André Kuipers (1958), de eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam. Als ambassadeur van de aarde heeft hij veel raakvlakken met de onderwerpen die ook bij groen onderwijs en de Impactprijs centraal staan: duurzaamheid, energie, voedsel, klimaat, en leefbaarheid van onze omgeving.

Impactprijs Groen Onderwijs

Na het grote succes van vorig jaar, hebben in 2019 leerlingen en studenten uit het groene onderwijs bijna 50 projecten ingestuurd die kans maken op de Impactprijs Groen Onderwijs. Deze worden beoordeeld door een professionele jury. De prijs kent ook dit jaar vier categorieën: vmbo-groen, mbo-groen, hoger groen onderwijs en universitair groen onderwijs. Op 13 februari wordt bekend welke genomineerden in elke categorie naar huis gaan met de prijs van 2500 euro.

Voor en door leerlingen en studenten

De Impactprijs Groen Onderwijs & College Tour is een event voor en door leerlingen en studenten. De meeste stoelen zijn dan ook voor hen. Een aantal plaatsen is gereserveerd voor de (begeleiders van) genomineerden en betrokkenen bij Groenpact. We verwachten een hoge opkomst en meer aanmeldingen dan zitplaatsen. Na de sluitingsdatum worden de stoelen toegewezen. Je hoort uiterlijk 7 februari of je aanmelding definitief is.(Bron foto: GroenPact)