jongeren, foto Shutterstock

Nieuws

Flevo Campus laat studenten meedenken in Summer School 2019

Gepubliceerd op
13 mei 2019

Flevo Campus gaat jongeren vragen om mee te denken over de voedselvraagstukken van de provincie. Dat doen ze op een originele manier: ze bieden 20 studenten of young professionals kosteloos een zomerkamp/zomerschool aan van vier dagen.

Tijdens deze Flevo Campus Summer School 2019 leren ze alles over voedsel, landbouw, eten, smaken en eetcultuur. Samen met elkaar gaan ze op zoek naar vernieuwende antwoorden op de voedselvraagstukken van de toekomst. Onder meer door te leren van verhalen van producenten, chefs en verwerkers achter ogenschijnlijk alledaagse producten. Ze maken een reis door de polder waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. Uiteindelijk presenteren zij hun bevindingen tijdens een fantastisch culinair event.

Initiatief van onderwijs, gemeente en provincie

Flevo Campus is de wetenschappelijke verzamelplek voor innovaties op het gebied van stedelijke voedselvraagstukken voor de toekomst. Onder het dak van de Flevo Campus brengt Almere studenten, onderzoekers en bedrijven samen om te onderzoeken en te testen hoe we voedselvoorziening in groeiende steden kunnen veranderen en vernieuwen.

Flevo Campus is een samenwerkingsverband tussen Aeres Hogeschool Almere, Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS Institute), de Gemeente Almere en de Provincie Flevoland.

Meedoen?

De Summer School vindt plaats van 27 t/m 30 augustus 2019, in en om Almere/Flevoland. Het is een vierdaags programma inclusief overnachtingen op de camping. Alle studenten en young professionals met interesse in voedsel- en verstedelijkingsvraagstukken kunnen zich kosteloos aanmelden. Bij meer dan 20 aanmeldingen wordt er geselecteerd op basis van diversiteit.

(Bron foto: Shutterstock)