Nieuws

Flink bereik Groene Helden Challenges

Gepubliceerd op
22 januari 2019

In maar liefst 12 steden wist GroenPact met de Groene Helden tour meer dan 2.200 kinderen te enthousiasmeren voor de groene sector en hen te laten zien hoe leuk, uitdagend en bijzonder groen is.

Het is ons gezamenlijk probleem: de jeugd kiest niet zo snel voor de groene sector. Daardoor zou er wel eens een tekort aan Groene Helden kunnen ontstaan. Uit onderzoek blijkt dat jongeren geen duidelijk beeld hebben van de groene sector. Woorden als vooruitstrevend en technologisch komen niet meteen bij hen op.

De Groene Helden Tour trok van 6 oktober tot en met eind november door het land. Kinderen konden tijdens de tour diverse Challenges aangaan. Van het oogsten van bloembollen tot het spotten van insecten en het herkennen van ingrediënten. De scores worden bijgehouden in een persoonlijk Groene Helden-paspoort.

Samen met de ondertekenaars van GroenPact zetten we een mooi bereik neer: 183.000 met een PR waarde van € 128.000. Daarnaast konden we rekenen op mooie publicaties in Kas Magazine Special en FNV Magazine.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan(Bron foto: Still YouTube Groene Helden)