china, bron Science Guide

Nieuws

Groen onderwijs mee op handelsmissie in China

Gepubliceerd op
11 april 2018

Naast de minister-president, vier ministers, een staatssecretaris en ruim 150 bedrijven zijn er deze week ook vertegenwoordigers van het Nederlandse hoger onderwijs meegereisd naar Beijing. Welke initiatieven zijn onderdeel van deze handelsmissie en welke rol gaat China spelen in het hoger onderwijs?

De grootste Nederlandse handelsmissie ooit is gericht op land- en tuinbouw, Life Sciences, logistiek, Smart & Green Mobility en afvalmanagement en circulariteit. Op al deze gebieden spelen Nederlandse kennisinstituten een rol en liggen er kansen en mogelijkheden voor investeringen en samenwerking met China. Vanuit het Nederlandse hoger onderwijs zijn zes universiteiten, groene instelling Aeres, TNO, Nuffic en uitgeverij Elsevier onderdeel van de delegatie.

Ook voor het leggen van contacten op land- en tuinbouw zijn verschillende kennisinstellingen in Xi’an en Guangzhou. Naast een grote delegatie van de Wageningen University & Research is ook de groene instelling Aeres op dit thema met minister Schouten meegereisd. Voor Aeres is contractonderwijs gericht op deelnemers uit het buitenland een grote doelgroep. De handelsmissie biedt voor Aeres dan ook veel mogelijkheden.

(Bron Science Guide)