Nieuws

Groene Lyceum zorgt voor minder uitval en hogere doorstroom naar het hbo

Gepubliceerd op
21 maart 2018

De uitval in het mbo blijkt bij het Groene Lyceum aanzienlijk lager en de doorstroom naar het hbo is hoger. Dat blijkt uit het longitudinaal onderzoek naar resultaten van het Groene Lyceum. Hiervan zijn onlangs de resultaten gepubliceerd in ‘Vocations and learning’, het wetenschappelijke tijdschrift op het gebied van beroepsonderwijs.

Het onderzoek is gedaan door Harm Biemans (Universiteit Wageningen) en Hans Mariën (Universiteit van Tilburg). De onderzoekers signaleren dat het versnelde traject ook uitdagender is dan het reguliere programma vmbo-mbo. Met als gevolg dat studenten ook minder vaak uitvallen omdat ze volop uitgedaagd worden.

Daarnaast besteedt het Groene Lyceum ook uitgebreid aandacht aan de ontwikkeling van leer- en onderzoekbekwaamheden die essentieel zijn voor studiesucces in het hbo. Maar ook specifieke competenties zoals het vinden, verwerken van informatie, presenteren en onderzoek doen.

Het wetenschappelijke artikel is inmiddels online beschikbaar. Een toegankelijke samenvatting is te lezen op de site van Science Guide.

(Bron Science Guide)