Groene helden

Nieuws

Groene helden Challenges van start

Gepubliceerd op
3 oktober 2018

Hoe eerder jongeren in aanraking komen met groen, hoe positiever zij er tegenover staan en later kiezen voor een loopbaan in de groene sector. Dat was voor Groenpact aanleiding om de campagne ‘Groene Helden’ te starten. Vanaf 1 oktober is de website live en op zaterdag 6 oktober vinden de eerste ‘Challenges’ plaats in Eindhoven.

‘Groene Helden’ richt zich op kinderen uit de basisschoolleeftijd. Hoe leuk, uitdagend en bijzonder groen is, kunnen zij ervaren tijdens de Groene Helden Challenge. Van 6 oktober tot en met eind november trekt de Groene Helden Tour door het land. Ook ontmoeten de deelnemende kinderen deze dag een Groene Held: de bekende Youtube-influencer Beau Potman.

Challenges

Kinderen kunnen tijdens de tour diverse Challenges aangaan. Van het oogsten van bloembollen tot het spotten van insecten en het herkennen van ingrediënten. De scores worden bijgehouden in een persoonlijk Groene Helden-paspoort. De jonge helden maken kans op de hoofdprijs: een verblijf in een boomhut in Safari Resort Beekse Bergen.

(Bron foto: Groenpact)