Image by fredy martinez enamorado from Pixabay

Nieuws

Groenstart en natuurbeheerders in Noord-Holland starten groene leerwerktrajecten

Gepubliceerd op
17 oktober 2019

Natuurbeheerders in Noord-Holland hebben samen met Groenstart - een arbeidsmarktproject onder de vlag van GreenPort NHN – het initiatiefgenomen voor leer- werktraject op maat voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Bron Greenport NHN

Natuurbeheerders PWN en Landschap Noord-Holland hebben leerteams in het leven geroepen om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden op een opleiding op maat en werkervaring in het groen. De opleiding voor deze leerteams is opgezet door Groenstart een initiatief van ondernemers, gemeenten en groene opleidingsinstituten. De opleiding is op 10 oktober van start gegaan.

Deelnemers aan de leerteams volgen een combinatieopleiding op mbo-niveau 1 of 2. De opleiding bestaat uit een praktijk- en een theoriegedeelte met veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling. De studenten sluiten het opleidingstraject af met een diploma of certificaten.

Bbl-opleiding

Groenstart is een arbeidsmarktproject onder de vlag van GreenPort NHN en een samenwerking tussen Zorgboerderij De Noorderhoeve, AB Vakwerk, Herenbos Personeelsdienst, het Clusius College, het Horizon College, De Samenwerkingsverbanden en de 18 gemeenten in de kop van Noord-Holland.

Het opleidingstraject bij PWN en Landschap Noord-Holland is een bbl-opleiding van 1 of 2 jaar. De deelnemers krijgen een dag per week les op verschillende locaties. De eerste les op 10 oktober werd gegeven in de Schaapskooi in Bergen. Voor de praktijkdagen gaan deelnemers in de natuurgebieden aan de slag. De lessen worden gegeven door docenten van het Clusius College, gastcolleges door medewerkers van PWN en Landschap Noord-Holland.

Het leer- en werktraject is een kans om in de rust en de ruimte van de natuur de stap te zetten naar een betaalde baan.

(Bron foto: fredy martinez enamorado via Pixabay)