foto thinkstock

Nieuws

Help ons oogsten

Gepubliceerd op
23 maart 2020

Door de coronacrisis kampen veel boeren en tuinders met personeelsproblemen, terwijl in andere branches het werk stil ligt. Met het platform 'Help ons oogsten' wil LTO Arbeidskracht werkgevers en werknemers met elkaar verbinden.

Veel boeren en tuinders hebben een met een personeelsprobleem omdat buitenlandse werknemers komen niet meer naar Nederland om te werken in de voedselproductie. Er kan daarom minder groente en fruit geoogst worden. Brancheorganisatie LTO wil dit probleem aanpakken door door de krachten te bundelen met bedrijven en medewerkers in eigen en andere sectoren. Daarvoor is het platform 'Help ons oogsten' gelanceerd.

Personeel

Veel medewerkers in de horeca en de sierteelt zitten nu noodgedwongen thuis, en ook in andere branches ligt het werk stil. LTO denkt dat er veel mensen zijn die onvrijwillig naar huis zijn gestuurd en die een bijdrage willen leveren om de Nederlandse voedselproductie op peil te houden.

Met de website 'Help ons oogsten' wil LTO Arbeidskracht werkgevers in de land en tuinbouw ondersteunen bij vraag- en aanbod van personeel. Op de website worden vraag en aanbod worden in kaart gebracht waarna gekeken wordt of er een match gezocht tussen werkgevers en werkzoekenden.

Ben je op zoek naar arbeidskrachten of heb je mensen beschikbaar? Of wil je zelf als medewerker inschrijven? Meld je aan op de website.

(Bron foto: Thinkstock )