start Hippisch College Limburg, foto Hippische College Limburg

Nieuws

Hippisch College Limburg voor betere aansluiting op arbeidsmarkt

Gepubliceerd op
9 maart 2020

In het Hippische College Limburg werken het het hippisch beroepsonderwijs en het bedrijfsleven samen om een een betere aansluiting tussen onderwijs en de arbeidsmarkt te realiseren. Op vrijdag 6 maart werd dit Hippisch College Limburg gelanceerd.

Met een druk op de knop onthulde gedeputeerde Joost van den Akker (Economie, Onderwijs en Sport) 6 maart de website van het Hippisch College Limburg op Equestrian Centre de Peelbergen in Kronenberg. De missie van de samenwerkingspartners is een betere aansluiting van het hippische onderwijs op de arbeidsmarkt. Het hippisch College Limburg is een samenwerkingsverband tussen het hippische beroepsonderwijs en het bedrijfsleven in de regio Zuidoost Nederland.

De hippische sector in deze regio heeft een sterke positie en ontwikkelt zich in een hoog tempo. Door intensief samen te werken, wordt gezorgd voor voldoende personeel voor de hippische branche van de toekomst en wordt gewerkt aan versterking van de sector.

Door middel van arbeidsmarktrelevant onderwijs worden studenten optimaal voorbereid voor een baan in het toekomstige werkveld. Studenten gaan samenwerken met ondernemers uit de sector en gaan opdrachten voor en met het bedrijfsleven uitvoeren.

Dit geeft studenten de kans om al vroeg in contact te komen met ondernemers. De samenwerking met het bedrijfsleven zorgt voor praktijkgericht onderwijs op maat en koppelt studenten met hun talenten aan preferente leerplekken om zo het beste uit hun eigen loopbaan in de sector te halen.


(Bron foto: Hippisch College Limburg)