viooltjes, foto Wellant

Nieuws

Hoofdprijzen voor moderne crackers en eetbare bloemen

Gepubliceerd op
12 februari 2019

Wellantcollege mbo Amsterdam, Hogeschool Inholland, Clusius College en FICA organiseerden het FICA Winter Event op De Boelelaan. Tijdens dit winterevent hebben projectgroepen bestaande uit zowel mbo- als hbo-studenten innovatieve oplossingen voor vraagstukken uit het bedrijfsleven gepresenteerd. De prijs voor de beste inhoud ging naar de groep die gewerkt heeft aan een recept voor koolhydraat en glutenvrije crackers in opdracht voor TOP BV.

De groep met de beste presentatie die dag had gewerkt aan verschillende conserveermethodes voor eetbare bloemen in opdracht van PUUR Groente. De jury was onder de indruk van de innovatieve oplossingen en de mooie samenwerking tussen hbo, mbo en bedrijfsleven.

De afgelopen maanden hebben de studenten intensief gewerkt aan creatieve oplossingen voor actuele voedselvraagstukken. Van het conserveren van eetbare bloemen tot het verlengen van de houdbaarheid van hamburgers en het ontwikkelen van ondersteunende seniorenvoeding. Zij presenteerden hun oplossingen aan een vakkundige jury.

De studenten hebben zelf kunnen kiezen voor welk bedrijf zij aan de slag wilde. Daarnaast waren er op deze druk bezochte foodmanifestatie inspirerende presentaties van Vera van Stokkum over groente-acceptatie en Annet Bruil over Design for impact. Het FICA Winter Event leverde zo een mooie bijdrage aan het stimuleren van voedselinnovatie in Amsterdam.

(Bron: Wellant )