Nieuws

INPACT geeft versnelling aan innovaties

Gepubliceerd op
22 januari 2019

Op 16 januari heeft Groenpact INPACT, een innovatiestrategie voor onderwijsteams in hun omgeving, gepresenteerd. Deze actielijn van Groenpact had tot doel een strategie te ontwikkelen die aansluit bij innovaties in het bedrijfsleven en in de samenleving en daar ook een bijdrage aan levert. Door middel van deze strategie en ontwikkelde toolkit krijgt innovatie een centrale plek in het onderwijs.

De strategie borgt het proces van idee tot realisatie. Tijdens het proces worden cruciale rollen zichtbaar en worden externe personen en/of organisaties betrokken.

inpact.jpg

Bijzonder is dat er naast de toolkit hbo studenten als junior-sprintmasters ingezet worden om het proces te optimaliseren en inspireren. Voor begeleiding van de sprintsessies is een 'train-de-trainer' programma beschikbaar zodat de scholen na een sessie zelf met de innovatiestrategie verder kunnen. Daarmee wordt een flinke impuls gegeven aan de professionaliseringsbehoefte om innovaties te versnellen.

Groenpact beoogt de opgedane kennis en best-practices te delen door middel van een interactief platform van Groenpact.

Onderwijsteams van vmbo tot WUR die hiermee aan de slag willen kunnen zich aanmelden via info@groenpact.nl om kennis te maken met het innovatiespel als kick-off van de innovatiestrategie.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan(Bron foto: Jan Krol )