hydroponics, foto Thinkstock

Nieuws

Innovatiecentrum The Green East geopend

Gepubliceerd op
31 augustus 2018

In Raalte werd vorige week een nieuwe groene campus geopend: The Green East. De campus richt zich volledig op de circulaire economie. De campus is een initiatief van het bedrijfsleven en er zijn diverse groene onderwijsinstellingen bij betrokken, onder meer Aeres, Zone.college, Landstede en Wageningen Universiteit.

The Grean East is een verzamelplek voor alle ideeën en innovaties in de agrofoodsector. De voormalige varkensproefboerderij van Wageningen University & Research in Raalte bleek de perfecte plek ervoor.

Het is een bruisende plek, waar onderwijs, start-ups en al langer bestaande bedrijven elkaar kunnen vinden voor innovatieve projecten op het gebied van de circulaire economie. Zo komt er bijvoorbeeld een pilotfabriek voor de verwerking van eendenkroos. Er wordt gewerkt aan de realisatie van studentenhuisvesting.

Circulaire economie

Initiatiefnemer voor The Green East is de Maan Group uit Raalte. Zij formuleerden een aantal kernwaarden waaraan de deelnemers moeten voldoen: bijdragen aan de transitie naar een circulaire economie; kennisontwikkeling en het creëren van een meervoudige waarde.

Groen onderwijs

Een aantal groene onderwijsinstellingen nemen al deel aan The Green East. Studenten van Aeres Hogeschool Dronten doen er hun minor Ondernemerschap, Zone.college gaat er plantenproeven doen en WUR wil onderzoek doen naar experimentele, door de ‘natuurlijke wiskunde’ geïnspireerde bouwtechnieken.

(Bron foto: Thinkstock )