foto World Horti Academy

Nieuws

IntoTuinbouw: kennismakingscursus met de tuinbouwsector

Gepubliceerd op
12 februari 2020

World Horti Center organiseert een kennismakingcursus IntoTuinbouw. Deze cursus van een week is speciaal gericht op mensen die in de tuinbouw gaan werken, of gaan werken, maar de sector niet kennen. De ochtenden zijn ingevuld met theorielessen, 's middags vinden excursies plaats naar bedrijven.

Steeds meer medewerkers van tuinbouwbedrijven komen van buiten de tuinbouw. Maar zonder een tuinbouwachtergrond is het soms lastig een weg te vinden tussen alle beschikbare technieken, bedrijven, en processen. De Nederlandse tuinbouw is een complex geheel. De IntoTuinbouw cursus, die een week duurt, dompelt nieuwe medewerkers onder in tuinbouwland.

Theorie en praktijk

De week begint met een introductie. Daarna komen er een aantal belangrijke thema's aan bod zoals verdeling, kassenbouw, plantenfysiologie, klimaatbeheersing, productie, ketenmanagement, marketing en coöperaties. Vooraanstaande bedrijven en instanties geven 's ochtends tijdens de theorielessen uitleg. Je kunt dan denken aan bedrijven voor veredeling, opkweek, telers en toeleveranciers.

In de middag gaan de cursisten op excursie bij diverse tuinbouwbedrijven, zodat ze de sector, de cultuur en de sfeer in de praktijk leren kennen. Na afloop van de week ontvangen de deelnemers ook een 'ledenpasje' van de tuinbouwsector.IntoTuinbouw wordt georganiseerd door de World Horti Academy, een kennisplatform voor professionals binnen de glastuinbouwsector.

(Bron foto: World Horti Academy)