foto GroenPact

Nieuws

Jury buigt zich over inzendingen Impactprijs 2019

Gepubliceerd op
27 november 2019

Bijna 50 inzendingen zijn er voor de Impactprijs 2019, verdeeld over de categorieën vmbo, mbo, hbo en universitair onderwijs. De professionele jury buigt zich nu over alle inzendingen. Medio december worden de genomineerden bekend gemaakt.

Per categorie wint het projectteam van het beste project een prijs ter waarde van € 2.500. De prijs wordt uitgereikt op 13 februari 2020 door André Kuipers bij HAS Den Bosch.

Impact op voedsel, klimaat, of leefbaarheid

De Impactprijs wordt voor de tweede keer uitgereikt. Alle leerlingen en studenten uit het vmbo-groen, mbo-groen, hoger groen onderwijs en universitair groen onderwijs, die samen met één of meer bedrijven of maatschappelijke instellingen een project hebben gedaan, konden hun projecten inzenden. Het gaat daarbij om alle projecten die op een of ander manier impact hebben op voedsel, klimaat, of leefbaarheid.

Collegetour met André Kuipers

Niemand minder dan astronaut André Kuipers is te gast bij de uitreiking van de Impactprijs Groen Onderwijs 2019 op donderdag 13 februari 2020 in Den Bosch. Studenten kunnen hem daar tijdens de collegetour vragen stellen over zijn rol als ambassadeur van de aarde en zijn betrokkenheid bij de Sustainable Development Goals. Het wordt een bruisende, interactieve middag, voor en door studenten. De organisatie is in handen van Helicon MBO Den Bosch, HAS Hogeschool en Groenpact. Komende weken start de inschrijving voor dit evenement.

Jury

De inzendingen worden beoordeeld door dezelfde professionele jury als vorig jaar. Deze bestaat uit drie aansprekende namen uit de universitaire wereld, het groene bedrijfsleven en de wereld van jongeren:

Martin Scholten

Dr. Martin.C.Th. Scholten is sinds 2008 algemeen directeur dierwetenschappen van Wageningen University & Research.

Als ecoloog die nu actief is in het domein van de landbouwwetenschap, heeft hij zich hard gemaakt voor concepten zoals zorgvuldige visserij, zorgvuldige veehouderij, werken met de natuur, kringlooplandbouw en mestverwaarding. Hij is een adviseur van ministerie, parlement en sector op het gebied op de toekomst van de landbouw (met name veehouderij en visserij).

martin_scholten.jpg

Egbert Roozen

Egbert Roozen is ruim 10 jaar directeur van VHG, de brancheorganisatie voor ondernemers in het groen. Vanuit die functie legt hij onder meer de verbinding tussen groenprofessionals, stakeholders en politiek om de functionele toepassing van groen verder uit te bouwen.

egbert_roozen.jpg

Jorrit Kiewik

Sinds 2016 is Jorrit Kiewik directeur van het directeur van het Slow Food Youth Network Global. Hij groeide op als boerenzoon en zag de problemen in de landbouw. Nu brengt hij met SFYN de hele voedselketen samen, van boer tot consument. Met deze brede beweging zet hij zich in voor een good, clean en fair voedselsysteem voor iedereen.

jorrit_kiewit.jpg

(Bron foto: GroenPact)