Nieuws

Klimaatverandering biedt veel kansen voor groenprofessionals

Gepubliceerd op
3 juli 2018

Branchevereniging VHG heeft haar eerste van drie bijeenkomsten van de Regiotour ‘De route naar morgen’ gehouden. Leden uit het westen en midden van het land kregen in het Apollohotel in Vinkeveen een gevarieerd programma voorgeschoteld vol inspiratie en informatie. Internationaal trendwatcher, TEDx-spreker en filosoof Ruud Veltenaar schetste hoe de toekomst eruit gaat zien en wat dat betekent voor het groene ondernemerschap.

Veltenaar bracht op een indringende manier de gevolgen van de klimaatverandering voor het voetlicht. “Wat betekent dat voor de leefomgeving? Welke beplanting pas je toe wanneer we zien dat de temperatuur stijgt en er lange periodes van droogte zijn, afgewisseld met piekbuien? U als groene ondernemer bent ambassadeur van de klimaat- en toekomstbestendige tuin.” Met voorbeelden uit de VHG Handleiding De Levende Tuin maakte hij de vertaling naar de groenpraktijk. “Uw impact op de leefomgeving kan veel groter zijn dan die mooie tuin! Dit tijdperk van kanteling is een feest van kansen voor groenprofessionals.”

Workshops en informatiemarkt

In korte workshops konden de leden vervolgens meepraten over de nieuwe leidraad grondtransport die VHG ontwikkelt en inzicht krijgen in beheerst groeien als onderneming nu de economie weer aantrekt. Tussendoor was er volop gelegenheid om contacten te leggen met andere leden en informatie op te doen over de verschillende VHG Platformen en producten en diensten van de VHG Ondernemershelpdesk. Leden van het VHG Bestuur en de Ledenraad waren aanwezig om vragen te beantwoorden.

Binding met leden

De VHG Regiotour zal jaarlijks worden georganiseerd, steeds rond een ander thema. Hiermee werkt de branchevereniging aan een sterke binding met haar leden binnen de nieuwe verenigingsstructuur. In totaal zijn er drie regionale bijeenkomsten, ook nog in Dalfsen en in Sint Michielsgestel.

(Bron: VHG)