Maxima opent World Horti Center, World Horti Center

Nieuws

Koningin Máxima opent World Horti Center

Gepubliceerd op
7 maart 2018

Het World Horti Center in Naaldwijk is officieel geopend door Majesteit Koningin. Het mondiale kennis- en innovatiecentrum heeft met de samenwerking tussen onderwijs, onderzoek, overheid en bedrijfsleven een wereldwijde primeur.

Ook minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur, Voedselkwaliteit was aanwezig bij de officiële opening en onderstreepte in een toespraak de internationale koppositie van de tuinbouwsector en het belang van groen onderwijs.

Alle schakels binnen de tuinbouwketen, zo’n 100 bedrijven, exposeren de laatste innovaties en ontwikkelingen jaarrond in World Horti Center. Onderwijs op breed mbo-niveau wordt praktijkgericht in het hart van de sector aangeboden. Daarnaast is er een breed aanbod van colleges op hbo- en universitair niveau voor zowel studenten als bedrijfsleven.

Studenten

Studenten komen op alle lagen in aanraking met een veelzijdige carrière. Onderwijs en bedrijfsleven onderzoeken duurzame toepassingen om mondiale vraagstukken zoals voedselzekerheid, voedselveiligheid, watermanagement, duurzaamheid en gezondheid te beantwoorden.

Het centrum verwacht als etalage van de tuinbouwsector zo’n 25.000 (internationale) vakbezoekers per jaar en is een broedplaats voor nieuwe initiatieven als HortiHeroes, een incubator en talentenprogramma voor de sector.

(Bron: World Horti Center)