verzilver je talent

Nieuws

Leren van elkaar met het Talentenprogramma Verzilver je talent

Gepubliceerd op
27 juni 2019

Op dinsdag 4 juni 2019 vond de MeetUp4 plaats in het kader van ‘Verzilver je talent’ in het World Horti Center (WHC) in Naaldwijk.. Dit initiatief van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat in samenwerking met partners verbindt verschillende talentenprogramma’s in Nederland waarin studenten, docenten en bedrijfsleven samenwerken aan innovatieve oplossingen voor complexe maatschappelijke vraagstukken.

De deelnemers kregen tijdens de MeetUp zelf de kans om in gesprek te gaan met bedrijven die vertegenwoordigd zijn in het WHC. Door middel van ‘speeddates’ maakten zij onder andere kennis met diverse bedrijven die aangaven graag samen te werken met studenten en onderwijsinstellingen, juist ook vanuit andere vakgebieden dan de tuinbouw.

Talentenprogramma's

Enkele talentenprogramma’s mochten zichzelf aan de mededeelnemers presenteren. HortiHeroes lichtte het project ‘Directeur voor één dag’ toe, waarbij studenten een dag meelopen met de directeur van een groot bedrijf. Vanuit InHolland Delft vertelden studenten over de initiatieven die zij zijn gestart, waaronder een concept voor gedroogde groenten, ‘groen vergaderen’ en een omgevingsbewust navigatiesysteem.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Assesment tool

Tijdens MeetUp4 kwam gaf Gonneke Leereveld, directeur Managemind Group, een korte terugkoppeling op de uitgevoerde nulmeting van deelnemers aan ‘Verzilver je talent’. In totaal werden dertien aangesloten talentenprogramma’s bekeken en geanalyseerd. Daarbij werd vooral gezocht naar overeenkomsten. Uit de programma’s kwam niet alleen een grote diversiteit aan thema’s naar voren, ook werd duidelijk dat de programma’s veelal interdisciplinair worden uitgevoerd in plaats van transdisciplinair.

Leereveld presenteerde een online self assessment tool. Het invullen van deze tool helpt om beter zicht te krijgen op de vormgeving van je eigen talentenprogramma én waar je graag naar toe zou willen ontwikkelen. De tool is vrij beschikbaar via de website van Cross Overs

(Bron foto: Verzilver je talent )