docentendag

Nieuws

Meld je aan voor docenten dag ‘Innovatie van het groen onderwijs’

Gepubliceerd op
23 mei 2018

De sector innoveert voortdurend en dat vraagt van het groene onderwijs om mee te bewegen. Op 22 juni komen alle docenten uit het groene onderwijs bij elkaar bij Aeres in Wageningen, voor de docenten dag ‘Innovatie van het onderwijs’. Voor iedereen die in zichzelf willen blijven investeren en wil bijdragen aan de ontwikkeling van het onderwijs in de toekomst. Aanmelden kan tot 8 juni.

Waarom innovatie van het onderwijs?

Binnen Groenpact slaan bedrijfsleven, onderwijs en overheid tien jaar lang de handen ineen om het groene kennis- en innovatiesysteem in Nederland verder te versterken en innoveren. De hoofdopgave is de innovatie van het onderwijs om zo bij te dragen aan de doorontwikkeling van de groene sector en oplossingen te (blijven) bieden voor grote maatschappelijke vraagstukken en onze internationale koploperspositie te blijven behouden.

Hoe heeft dit effect op jou als docent?

De rol van de docent gaat er anders uitzien. De groen/veelkleurige docent die studenten van alle leeftijden begeleidt in- en richting een veranderende internationale arbeidsmarkt is dichterbij dan we denken. Innovaties vinden plaats waar mensen, praktijk en kennis elkaar ontmoeten. In deze complexe omgeving maken docenten het verschil. Welke rol wordt van de docent verwacht en welke rol mag de docent van de student, praktijkopleiders en anderen verwachten? Wat vraagt dit van jou als docent? Hoe zet je de volgende stap?

De docenten dag ‘innovatie van onderwijs’ geeft hier richting en invulling aan. Je gaat met de belangrijkste thema’s aan de slag en ontdekt hoe je deze inzichten in de praktijk kan toepassen.

Hoe ziet de dag eruit?

Groen onderwijs gaat zich ontwikkelen op de gebieden regionale innovatie, internationalisering, cross-overs, leven lang ontwikkelen, relatie arbeidsmarkt en imago. Jij als docent krijgt hier ook mee te maken: het zijn doorsnijdende thema’s die door alle opleidingen heen lopen. Hoe krijg je zicht en grip op deze thema’s en het effect voor onderwijs? Hoe kan jij als docent hier het beste invulling aan geven? Deze thema’s en de hierdoor veranderende rol van jou als docent staan centraal op de docenten dag ‘innovatie van het onderwijs’. De dag wordt georganiseerd in omgeving Wageningen en is onderdeel van het Onderwijsvernieuwingsprogramma (OVP).

Meedoen?

Ben je benieuwd naar het uitgebreide programma en de inspirerende sprekers? Wil je samen met collega’s van andere instellingen werken aan onderwijsinnovatie? Meld je dan aan.