Hippisch centrum

Nieuws

Midden-Delfland wil internationaal centrum van de paardensport worden

Gepubliceerd op
4 april 2018

Lentiz Onderwijsgroep maakt samen met de gemeente Midden-Delfland plannen voor een centrum van de paardensport met internationale uitstraling. De onderwijsinstelling heeft samen met projectontwikkelaar Van Mierlo en de stichting Equestrum een plan ontwikkeld voor een hippisch kennis- en innovatiecentrum. In het nieuwe gebouw komen onderwijs, onderzoek en de hippische sector bij elkaar.

Sinds het begin van dit schooljaar heeft Lentiz een mbo-opleiding Paardensport. De thuisbasis van Lentiz Paardensport is de manege van meervoudig wereldkampioen vierspan IJsbrand Chardon in Den Hoorn. Daar krijgen de leerlingen rijles, ze leren les te geven en ze leren hoe ze paarden moeten verzorgen en hoe het zit met de gezondheid van de dieren.

IJsbrand Chardon

"Het is fijn dat we met een topbedrijf als dat van Chardon kunnen samenwerken," zegt directeur Adri Reijm van Lentiz. "Het is volgens hem een van de kwaliteiten van de opleiding. Het bijzondere aan onze opleiding is onder meer dat we goede contacten hebben met bedrijven in de omgeving, daar kunnen onze studenten stage lopen. Ook komen er veel nationaal bekende paardenmensen naar ons toe om studenten op te leiden, zoals vorige week de Nederlandse bondscoach dressuur, Rien van der Schaft."

In het centrum komen kennis over en onderzoek naar paarden samen. Reijm: "Daar komen ongeveer 35 paarden te staan die we gebruiken voor onze opleiding, maar er vindt ook onderzoek plaats en er wordt kennis gedeeld. We hopen bovendien op een samenwerking met HBO-instellingen en universiteiten."


(Bron WOS.nl)