Minister van Engelshoven, Foto  Frank Jansen (Wikimedia), CC BY-SA 4.0

Nieuws

Minister OCW: we pakken de groene handschoen samen op

Gepubliceerd op
18 september 2018

Minister Van Engelshoven (OCW) opende op 17 september het studiejaar bij Aeres Hogeschool in Almere. Met ingang van dit schooljaar is haar ministerie financieel verantwoordelijk voor groen onderwijs en uiteraard werd hier even bij stil gestaan.

Dat deed ze met een mooie belofte: “Met de verantwoordelijkheid voor het Groen Onderwijs neemt mijn ministerie, samen met de collega’s bij Landbouw, ook de taak op zich om de duurzame toekomst van ons land te bewaken.”

De minister is goed te spreken over de doorstroommogelijkheden, de samenwerking en het internationale karakter van Aeres en groen onderwijs. “Omdat Aeres vmbo, mbo en hbo-opleidingen biedt, maakt dat het groen onderwijs toegankelijk voor vrijwel iedereen. En het biedt kansen voor  studenten om na opleiding één ook een groen vervolg te kiezen.”

Leren van groen onderwijs

De komst van het groene onderwijs naar OCW biedt kansen, aldus van Engelshoven: “Al decennialang is er een vanzelfsprekende samenwerking tussen het agrarisch onderwijs en het groene bedrijfsleven. We mogen er blij mee zijn dat we die kennis en ervaring nu dichterbij halen, zodat ook andere hogescholen hier nog iets van kunnen opsteken.”

Internationalisering

Het internationale karakter van Aeres vond zij ook een groot pluspunt. De aanwezige studenten kregen nog een tip: “Mocht er iemand in de zaal zitten die nog twijfelt om aan een stage in het buitenland te beginnen… dan zeg ik: ga ervoor. En houd je vast aan wat je hebt als je terug komt. Reken er maar op dat je je internationale blik nooit meer verliest. Want er is iets wezenlijks in je veranderd. En ook dát komt de oplossing van die Grote Groene Vraag waar jij aan werkt, ten goede.”

Lees de hele toespraak van de minister.

(Bron foto: Frank Jansen – (Wikimedia, CC BY-SA 4.0))