kas, foto Thinkstock

Nieuws

Minister Schouten blijft graag betrokken bij groen onderwijs

Gepubliceerd op
8 maart 2018

Trots en optimistisch, dat was de persoonlijke toespraak van minister Carola (LNV) bij de opening van het World Horti Centre in Naaldwijk. Mooie woorden uiteraard voor het World Horti Centre, dat met de samenwerking tussen onderwijs, onderzoek, overheid en bedrijfsleven een wereldwijde primeur heeft. Maar ook voor de innovatieve glastuinbouwsector en het groene onderwijs.

Ze vertelde onder meer ontzettend blij te zijn dat de onderwijsinstellingen zo goed genesteld zijn in dit Center en een nieuwe generatie opleiden in de nabijheid van de markt. “Voor dit groene onderwijs is OCW strikt genomen verantwoordelijk, maar het ministerie van LNV blijft natuurlijk inhoudelijk betrokken. We hebben die frisse blik altijd nodig: betrokken jonge mensen die goede en moeilijke vragen stellen, en zo voor blijvende vernieuwing zorgen”, aldus de minister.

Praktijkgericht

Het World Horti Centre werd geopend door Koningin Máxima. Na het officiële deel volgde een rondleiding, waarbij ook de onderwijshuisvesting werd bezocht. Onderwijs wordt op breed mbo-niveau praktijkgericht in het hart van de sector aangeboden. Daarnaast is er een breed aanbod van colleges op hbo- en universitair niveau voor zowel studenten als bedrijfsleven.

Onderwijs en bedrijfsleven onderzoeken duurzame toepassingen om mondiale vraagstukken zoals voedselzekerheid, voedselveiligheid, watermanagement, duurzaamheid en gezondheid te beantwoorden. Het centrum verwacht als etalage van de tuinbouwsector zo’n 25.000 (internationale) vakbezoekers per jaar en is een broedplaats voor nieuwe initiatieven.

(Bron foto: rijksoverheid )