Nieuws

Mooie cijfers voor eerste kwartaal GroenStart

Gepubliceerd op
8 april 2019

GroenStart is een publiek-private samenwerking (PPS) tussen het regionaal bedrijfsleven, het onderwijs en de 18 gemeenten van Noord-Holland Noord. GroenStart heeft deelnemers van verschillende pluimage. GroenStart levert hen maatwerk voor een toekomst in het groen. En daarmee behalen ze klinkende resultaten, getuigt de kwartaalrapportage die onlangs verscheen.

In het kwartaal zijn al 62 deelnemers uitgestroomd naar een plaats in de arbeidsmarkt. Er zijn 150 intakegesprekken gevoerd, en 65 deelnemers zijn aan een traject begonnen.

Het vermelden waard is het project voor nieuwkomers, een initiatief van John Koomen.

Kansen voor asielzoekers

Op 1 april is aan zeven nieuwkomers een arbeidscontract aangeboden bij John Koomen Tuinen en Herenbos Personeelsdienst. Zij hebben een uniek en succesvol traject gevolgd in GroenStart, een arbeidsmarktproject voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken op weg naar deelname aan de groene en agrarische arbeidsmarkt.

Het initiatief om nieuwkomers een maatwerkprogramma aan te bieden kwam vanuit het bedrijfsleven. John Koomen, van hoveniersbedrijf John Koomen Tuinen, zocht voor zijn maatschappelijke opgave en arbeidsvraagstuk partners om mee samen te werken. Samen met Fiolet Taaltrainingen, Werksaam Westfriesland en GreenPort GroenStart selecteerde hij negen nieuwkomers. Hen werd een intensief trainingsprogramma aangeboden. Alle negen deelnemers hebben het programma met succes gevolgd en zijn klaargestoomd voor werken in het groen. Zeven van hen gaan direct aan de slag en twee starten later dit jaar.

(Bron foto: Groenstart)