Nieuws

Nederlandse steun voor nieuw Dairy Training Centre in Sri Lanka

Gepubliceerd op
4 december 2019

Een trainingscentrum in Sri Lanka dat vakmensen opleidt voor de melkveehouderij en zo bijdraagt aan de ontwikkeling van deze sector in dat land. Dat hebben een Nederlands consortium van particuliere bedrijven en Wellantcollege - als kennispartner vanuit het beroepsonderwijs - en hun Sri Lankaanse partners voor ogen.

(Bron: Wellantcollege)

Op 22 november ondertekenden de partijen in aanwezigheid van de Nederlandse ambassadeur in Sri Lanka een intentieverklaring. Het is de eerste stap in het realiseren van een ‘Dairy Training Centre’.

Het trainingscentrum gaat beroepsonderwijs bieden binnen de praktijk van een commerciële, duurzame melkveehouderij waar de melkproducten ook worden verwerkt. De studenten doen praktische vaardigheden op en halen een internationaal erkend diploma.

Groeiende vraag naar vakmensen

In Sri Lanka groeit de consumptie van verse melk en zuivelproducten. Daarmee stijgt ook de vraag naar goed opgeleide werknemers in deze sector. Op weg naar een zelfvoorzienende melkproductie in Sri Lanka, is er veel vraag naar praktische professionals voor melkveehouderijen en melkverwerkingsbedrijven.

Volgende stappen

Het Nederlandse consortium Sri Lankan Dutch Dairy Solutions (SDDS) ondertekende de intentieverklaring met de Universiteit van Peradeniya en de Sri Lanka Association of Animal Production (SLAAP). Begin 2020 zal een werkgroep waarin alle partners vertegenwoordigd zijn, een gedetailleerd projectplan opstellen inclusief een voorstel voor de locatie en het tijdpad.

Op de foto: (bron Wellant)

Ajith H. Gunasekera, voorzitter van SLAAP, professor Upul B. Dissanayake, vice-kanselier van de Universiteit van Peradeniya en Jan Jeronimus, programmamanager Internationalisering Wellantcollege, ondertekenden de intentieverklaring in aanwezigheid van Tanja Gonggrijp, de Nederlandse ambassadeur in Sri Lanka.