Still YouTube

Nieuws

Nieuw onderzoekscentrum Van Hall Larenstein

Gepubliceerd op
29 oktober 2018

Op woensdag 17 oktober werd door Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden het nieuwe onderzoekscentrum in gebruik genomen: het Food Application Center for Technology (FACT).

Het centrum werd door Johannes Kramer, gedeputeerde AgroFood bij Provincie Friesland geopend tijdens het tegelijk gehouden symposium ‘Duurzame, Milde Processing’

Milde zuivel

In het centrum zal onderzoek gedaan worden naar vragen van foodbedrijven zoals een onderzoek naar mildere vormen van sterilisatie en pasteurisatie van melk. Het idee is dat de eiwitten in de melk dan beter intact blijven en hun specifieke functies beter behouden. Ook zal er onderzoek gedaan worden naar de vraag of er aantoonbare voordelen zijn van weidemelk van koeien die op kruidenrijk land grazen.

FACT

Het onderzoekscentrum, dat €5 miljoen gekost heeft, is deels gefinancierd door de provincie en het bedrijfsleven. Het centrum moet een innovatieplek worden waar nieuwe technieken kunnen worden ontwikkeld en getest in samenwerking met bedrijven onderzoek en onderwijs.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

(Bron foto: still YouTube)