paardensport, foto Shutterstock

Nieuws

Paardensector belangrijk voor platteland

Gepubliceerd op
21 februari 2019

Nieuwe Oogst publiceert op verzoek van LTO Paardenhouderij een achtergrondartikel over de paardensector. Een sector die volop in ontwikkeling is en waar veel te gebeuren staat, maar zeker ook een sector die het (internationaal) zeer goed doet. Hoeveel heeft de hippische sector nog te maken met de landbouw, waar het uit voortgekomen is? Heel wat, zo blijkt.

Siem Korver en Michiel Hendrix beamen in het artikel dat de connectie met de landbouw er nog steeds is. De een als bijzonder hoogleraar Food, Farming and Agribusiness aan de economische faculteit van de Universiteit van Tilburg en ervaren bestuurder in de agrarische en hippische sector. De ander als opvolger van een van oorsprong agrarische familiebedrijf die de overstap naar paarden succesvol heeft gemaakt met Stal Hendrix.

'Vroeger waren paarden werkzaam in de landbouw. Dat is voorbij. Paarden worden nu voor de sport of recreatief gebruikt', licht Korver toe. 'De sector is enorm geprofessionaliseerd en er gaan miljarden in om. Met 450.000 paarden in Nederland is het een sector die inhoud geeft aan het platteland. Veel mensen met paarden hebben een link met landbouw. Je ziet dat veel agrariƫrs hun bedrijf hebben verbreed met een paardentak of volledig zijn overgestapt.'

Bron: Nieuwe Oogst & LTO Paardenhouderij

(Bron foto: Shutterstock )