van zaadje tot soep, foto Flevopost

Nieuws

Project 'Van zaadje tot soep' leert jeugd wat gezond en duurzaam voedsel is

Gepubliceerd op
15 maart 2018

De jeugd van 0 tot 25 jaar leren en laten beleven wat gezond en duurzaam voedsel is. Dat is het doel van een bijzondere samenwerking tussen zes instellingen voor kinderopvang en onderwijs in Lelystad.

Het initiatief voor het project is genomen door IVN Flevoland. De samenwerking maakt het project uniek. De partijen hebben samen verkend waar de kansen liggen. Die bleken dwars door alle leeftijden en niveaus te lopen.

Het project ‘Van zaadje tot soep’ gaat het komende schooljaar (2018-2019) van start. Hierbij zijn een flink aantal onderwijsinstellingen betrokken van kinderopvang tot hbo, waaronder Aeres VMBO, MBO Lelystad en Windesheim Flevoland.

Een foodtruck, die wordt onderhouden door de mbo-leerlingen, vormt hierbinnen de verbindende schakel tussen de deelnemende locaties. De truck is het centrale verkooppunt op het Food Festival dat gepland staat in juni 2019. Om nog meer te weten over de herkomst van voedsel, bezoeken de kinderen, leerlingen en scholieren bovendien de boeren die zijn aangesloten bij de Lelystadse Boer.

(Bron: Flevopost)