Myrna en Lynn werken met de producten van FloraPodium

Nieuws

Samenwerking Florapodium & Aeres Velp

Gepubliceerd op
1 februari 2019

Florapodium heeft de handen ineen geslagen met het onderwijs om scholen te informeren en enthousiasmeren over de mooie producten die de sierteelsector kent. Aeres Velp ontvangt iedere twee weken een FloraPodium Mysterybox met producten waaraan een verhaal verbonden is.

Altijd weer spannend wat er binnen komt in de mystery box van Florapodium. Deze week zijn het de Rosa Lydia, Rosa Giselle, Rosa Esmeralda, Rosa Pink O’Hara en de grote bloemige roos, Rosa all4love. Overduidelijk is het thema van FloraPodium deze week ‘Rozen uit de wereld’. Lynn en Myrna, twee mbo-bloemstudenten, maken er een korenschoofboeket en een parallelschikking van. Prachtige producten om mee te werken.

Een podium voor bloemen

De mystery box komt binnen en (v)mbo studenten gaan met de snijbloemen/ materialen aan de slag om een tonend balie bloemstuk te maken. Het doel is om studenten meer kennis bij te brengen over het teeltproces en de innovaties in de sector.

Florapodium

Florapodium vertelt het verhaal van alle kwekers die bijzondere producten telen. Door middel van verhalen, film en afbeeldingen krijgen studenten en leerlingen een kijkje achter de schermen van de kwekers en hun bedrijf. Samen zorgen de kwekers voor het veelzijdige assortiment in de sierteeltsector. Iedere twee weken staat er een nieuw product in de spotlights.

(Bron foto: Marjanne Eikelboom, Florapodium)