kas, foto Thinkstock

Nieuws

Skills kampioenen tuinaanleg, dierverzorging en paraveterinair bekend

Gepubliceerd op
25 februari 2019

Afgelopen weken zijn de finales van de eerste Skillswedstrijden gehouden. Dit zijn de vakwedstrijden voor mbo studenten. Dit jaar werd er gestreden om de titels beste dierverzorger, beste paraveterinair en het beste team tuinaanleg. Wellantcollege deed goede zaken, zij leverde vier kampioenen. De finale bloembinden gaat nog plaatsvinden, tijdens het Skills Masters event van 20-22 maart in de RAI Amsterdam.

Dierverzorging & paraveterinair

Op donderdag 14 en vrijdag 15 februari vonden de finales plaats van de Skills beroepenwedstrijden dierverzorger en paraveterinair. De wedstrijden werden georganiseerd door Citaverde College bij het Dierenbeschermingcentrum in Born. De finalisten moesten aan de slag met praktijkopdrachten, waarbij echte dieren en situaties bij kwamen kijken.

Winnaars dierverzorger:

  1. Maaike van Buuren - Wellantcollege
  2. Daisy Gaarlandt     - Aeres MBO
  3. Tessa Snijders -    Scalda
  4. Madelon Schmitz - Zone.college
  5. Jelle van Zinderen - CITAVERDE College

Winnaars Paraveterinair

  1. Elisa van van Harten - Aeres MBO
  2. Sam Verreussel - CITAVERDE College
  3. Naomi Dijkema    - Terra
  4. Esther van Wijnen - Zone.college

Winnaars team tuinaanleg

Lucas Muilwijk en Mario Nederlof van team B van het Wellantcollege uit Houten zijn de winnaars van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2019 vorige week. Op de tweede plaats eindigde team van het Prinsentuincollege uit Breda. Het brons ging naar het andere team van het Wellantcollege. Team Aeres MBO Emmeloord werd vierde.

Juryvoorzitter Bas van Swigchem over de winnaars: “Lucas en Mario vulden elkaar prima aan, hadden een goede teamgeest en een natuurlijke manier van samenwerken.” “De eerste dag was het houtwerk een zware opgave”, zegt Mario. “Het ging allemaal echt goed. Het straatwerk klopte helemaal. We hebben alles gegeven en gelukkig is de tuin af. Ik voel me nu super.” We hebben een mooie levende tuin gemaakt, vindt Lucas. “Dat we naar Rusland mogen is bizar. We gaan heel veel trainen om daar een goed resultaat te behalen.”

Een trotse VHG-directeur Egbert Roozen reikte de oorkondes en medailles uit. “Jullie hebben laten zien wat het vak te bieden heeft. Er staan vier prachtige levende tuinen.”

WK in Rusland

Voor de winnaars is er de hoogste eer. Ze maken deel uit van een Nederlands team van mbo-leerlingen dat in augustus deelneemt aan de wereldkampioenschappen beroepen, WorldSkils 2019 in Kazan (Rusland). Aan dit WK nemen 1600 jonge vakmensen uit zestig landen deel in méér dan 56 beroepen.

Bron Groenonderwijs.nl

(Bron foto: Foto van winnaars team tuinaanleg (VHG) )