Skills logo

Nieuws

Studenten en leerlingen schitteren in groene beroepen op Skills The Finals

Gepubliceerd op
6 februari 2019

Ook dit jaar zijn er weer flink wat groene beroepen vertegenwoordigd bij ‘Skills the Finals’, de nationale beroepenwedstrijden voor het vmbo en mbo. Skills Heroes finales voor het mbo zijn er voor de beroepen bloembinden, tuinaanleg, dierverzorging en paraveterinair. Bij de Skills Talents wedstrijden (vmbo) wordt gestreden in de categorie bloem en tuinaanleg.

Van 20-22 maart is er in de Rai in Amsterdam het event ‘Skills The Finals’. Daar vinden veel landelijke Skills Heroes finales (mbo) plaats. De finale bloembinden kun je daar live meemaken. Ook alle Skills Talents finales (vmbo) zijn op 21 maart in de Rai in Amsterdam en er is een unieke LOB Experience.

De Skills Heroes finales tuinaanleg, dierverzorging en paraveterinair vinden eerder plaats elders in het land. Ook hier ben je van harte welkom als publiek.

Dierverzorging en paraveterinair in Born

De vakwedstrijden dierverzorging en paraveterinair vinden plaats op donderdag 14 en vrijdag 15 februari en worden georganiseerd door Citaverde College. De wedstrijden worden gehouden bij het Dierenbeschermingcentrum in Born, waar Citaverde College ook praktijklessen geeft aan mbo-studenten.

Tuinaanleg

Van 21 februari tot en met 23 februari strijden vier teams van jonge hoveniers om de titel Nederlands Kampioen Tuinaanleg 2019. De wedstrijd, die plaatsvindt tijdens de beurs TuinIdee in ’s-Hertogenbosch. Tijdens deze wedstrijd leggen de deelnemende scholieren een tuin aan van vijf bij vijf meter, binnen een tijdsbestek van 20 uur. Het winnende team neemt deel aan het evenement WorldSkills 2019 van 22 tot en met 27 augustus 2019 in Kazan Rusland.

Meer informatie over Skills The Finals in de Rai in Amsterdam