voedselresten, foto Thinkstock

Nieuws

Terugblik Mbo-challenge voedselverspilling 2019: Studenten maken het verschil

Gepubliceerd op
4 mei 2020

In de MBO Challenge Voedselverspilling, die in september 2019 startte, werkten mbo-studenten verspillingsvraagstukken van bedrijven en maatschappelijke organisaties uit. De winnaars willen in 2020 zeker weer meedoen.

In de MBO-challenge voedselverspillling zoals die door Laura Roebroeck van Katapult en Nancy Boterblom van Clusius is ontwikkeld, werken studenten samen met het bedrijfsleven aan een gezonder en duurzamer voedselsysteem. Studenten worden zo uitgedaagd na te denken over maatschappelijke thema’s. En voor docenten wordt het makkelijker om op een design-achtige manier te werken aan cases, zegt Roebroeck in een filmpje dat gemaakt is tijdens het eindevent op 30 januari.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Tijdens dat Event werden de winnaars bekend gemaakt. Marjan Nijenbanning die het winnende team van Terra begeleidde, was enthousiast over de challenge. We gaan in 2020 zeker weer meedoen als er een nieuwe challenge komt. Terra deed mee omdat duurzaamheid een rode draad is in de opleiding Food, Life & Innovation.

Tomatenteler Ted Duivestijn begeleidde een aantal studenten omdat voedselverspilling een belangrijk thema is. Hij wil dit onderwerp zo onder de aandacht brengen bij studenten. Hij zegt dat het bedrijfsleven open staat voor challenges en om in 2020 weer mee te doen.

(Bron foto: Thinkstock)