trekkersimulator,

Nieuws

Wereldpremière trekkersimulator bij Terra in Meppel

Gepubliceerd op
29 mei 2018

Terra MBO Meppel had eind vorige week de wereldprimeur met de onthulling van de eerste trekkersimulator. In totaal neemt Terra vier trekkersimulatoren in gebruik, die ze gaan inzetten voor het behalen van het T-Rijbewijs. Cees Bijl, gedeputeerde van provincie Drenthe, verrichte samen met twee studenten van Terra de officiële openingshandeling.

Na een intensief samenwerkingstraject tussen Terra, New Holland en 3iSIM werd het startsein gegeven voor de ingebruikname van de trekkersimulatoren bij Terra. Een bijzonder moment, dat feestelijk werd gevierd met vele genodigden uit het werkveld van onderwijs, overheid en bedrijfsleven.

De simulator bestaat uit een cabine van een New Holland-trekker. Rondom wordt een levensechte omgeving op de ramen geprojecteerd. De simulator staat op zes bewegende hydraulische cilinders staat. De bestuurder voelt in de cabine de stuurbewegingen en het optrekken en afremmen van de combinatie.

Realistisch

In de simulator worden praktijksituaties zeer realistisch nagebootst en er kan meteen geoefend worden met gewenste verkeerssituaties. De situaties zijn toegespitst op de individuele student: het lesaanbod wordt afgestemd op het instapniveau, de vaardigheden en het leertempo van de student.

(Bron: Nieuwe Oogst & Trekkerweb)