kas, foto Thinkstock

Nieuws

Win € 1.500 met de White Paper Challenge

Gepubliceerd op
26 juni 2019

Welke wereldwijde trends veranderen de Nederlandse tuinbouw? En hoe kan de tuinbouw hier slim op inspelen? Deze vragen staat centraal in de White Paper Challenge, die Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U) voor de tweede keer organiseert. De winnaar wordt beloond met een bedrag van € 1.500.

De wereld verandert sneller dan ooit. Megatrends zoals milieu (duurzaamheid), groeiende concurrentie, veranderde consumentengedrag, tekorten in natuurlijke hulpbronnen, industriële digitalisering, energietransitie en arbeidsmarkt beïnvloeden de sector direct en indirect. Als de Nederlandse tuinbouwsector zijn toonaangevende positie in de toekomst wil behouden, moet zij blijven innoveren om snel in te kunnen spelen op deze enorme veranderingen.  

Challenge

Maar hoe ziet die toekomst eruit voor de tuinbouw?  Is het ‘business as usual’ of moet de sector kiezen voor een of meerdere specifieke domeinen waarin zij wil uitblinken? En hoe bepaal je waar je als sector en/of ondernemer in gaat investeren en welke technologie speelt hierbij een sleutelrol? Zijn duurzaamheid en circulariteit hiervoor van belang?  De White Paper Challenge is voor individuen of teams van onderzoekers, hoogleraren, studenten, ondernemers etc. die een antwoord kunnen geven op al deze vragen. 

Michiel Roelse is operationeel directeur van TKI T&U: ‘De White Paper helpt Topsector T&U nieuwe gezichtspunten op te halen en te verspreiden binnen de sector. Zo merk ik dat een aantal inzendingen van vorig jaar nog regelmatig worden aangehaald. Voor dit jaar vragen we indieners na te denken over het innovatiesysteem van de tuinbouwsector’.

Essay

Een essay mag maximaal 10 A4 pagina’s lang zijn en de winnende inzending wordt beloond met een bedrag van € 1.500. Stuur uw bijdrage naar info@tkitu.nl vóór 30 september 2019.

De jury staat onder leiding van Jan van den Ende, hoogleraar Horticultural Innovation en professor aan de Rotterdam School of Management. ‘De richting waarin de tuinbouw zich nu ontwikkelt, is essentieel voor de toekomstige positie van de hele sector. De input van originele denkers van binnen of buiten de sector kan ondernemers inspireren in hun innovatie’.

(Bron foto: Shutterstock)