Gezocht: Groene Helden (m/v)

De Nederlandse groene sector staat internationaal aan de top. Mondiaal is Nederland nummer 2 in de export van land- en tuinbouwproducten en voedingsmiddelen en behoren we tot de wereldtop op het gebied van groen en wetenschappelijk onderzoek.

Onze export van kennis en technologie in deze sector neemt toe. De groene sector draagt bij aan de vitaliteit van onze leefomgeving. We lopen voorop in groene stadsarchitectuur en leveren toptalent op het gebied van landschapsarchitectuur, denk aan Piet Oudolf (representant van de Dutch Wave).

Nederland kan grote mondiale vraagstukken oplossen op het gebied van voeding, duurzaamheid en leefbaarheid. Om dat te blijven doen, moeten we nú aan de slag om de Groene Helden van morgen te zoeken en te vinden. Dat is het idee achter de campagne Groene Helden van GroenPact.
 
Het is ons gezamenlijk probleem: de jeugd kiest niet zo snel voor de groene sector. Daardoor zou er wel eens een tekort aan Groene Helden kunnen ontstaan. Uit onderzoek blijkt dat jongeren geen duidelijk beeld hebben van de groene sector. Woorden als vooruitstrevend en technologisch komen niet meteen bij hen op.

Andere vooroordelen: ik vind geen baan en de sector draagt niet bij aan duurzame oplossingen. Uit dit onderzoek blijkt gelukkig ook dat meer dan de helft van de deelnemers wel interesse heeft in groen. Hoogste tijd dus, om die vooroordelen uit de weg te ruimen met de Groene Helden campagne.

Groene Helden Tour

Hoe leuk, uitdagend en bijzonder groen is, laten we zien tijdens de Groene Helden Challenge. Van 6 oktober tot en met eind november trekt de Groene Helden Tour door het land.

Kinderen kunnen tijdens de tour diverse Challenges aangaan. Van het oogsten van bloembollen tot het spotten van insecten en het herkennen van ingrediënten. De scores worden bijgehouden in een persoonlijk Groene Helden-paspoort. De jonge helden maken kans op de hoofdprijs: een verblijf in een boomhut in Safari Resort Beekse Bergen.

Tijdens het eind-event eind november wordt de winnaar van deze prijs bekendgemaakt. Ook ontmoeten de deelnemende kinderen deze dag een Groene Held: een bekende Youtube-influencer