Symposium

Congres Hittestress

Organisator Nationale klimaatadaptatiestrategie (NAS)
Datum

ma 25 juni 2018 10:00 tot 17:00

Locatie 1931 Congrescentrum Den Bosch

Wat weten we over hittestress? Wat doet hitte met onze gezondheid? Komen er meer pollen en insecten? Wat betekent hitte voor de land- en tuinbouw? Biedt hitte ook kansen? Hoe gaan we om met nieuwe dier- en plantensoorten? Wat kunnen we leren van Zuid-Europese landen? Zijn airco’s erg?

Deze vragen – en nog veel meer! – komen aan bod tijdens het Congres Hittestress in 1931 Congrescentrum in ’s Hertogenbosch. Kom ook!

Het programma van het Congres Hittestress is bruisend en gevarieerd. Minister Cora van Nieuwenhuizen vertelt hoe Nederland zich aanpast aan klimaatverandering en hoofddirecteur van het KNMI, Gerard van der Steenhoven, legt uit waar we in de toekomst rekening mee moeten houden. Ook Jan Terlouw is in ons midden: hij geeft zijn eigen, unieke visie op het warmere klimaat in Nederland.
 
Het Congres Hittestress draait om drie Hete Hangijzers: de gezondheid van kwetsbare mensen, veranderingen in de natuur en hitte in de stad. Dertig werksessies diepen de onderwerpen verder uit. Je kunt meepraten over blauwalg, groene daken, water in de stad, lokale hitteplannen, natuurbranden, klimaatbestendig bouwen en nog veel meer. Met elkaar proberen we een palet aan oplossingen te vinden om comfortabel, gezond en veilig in dit prachtige land te kunnen blijven wonen, werken en recreëren.
 
Geef je voorkeur aan!
In het programma staan alle centrale debatten en werksessies. We willen graag weten hoe groot de belangstelling hiervoor is; dan kunnen we de beschikbare ruimtes erop aanpassen. Open het invulformulier en vink per tijdslot 1 voorkeur aan. Let op: dit is geen inschrijving en we kunnen je niet een plek garanderen. We doen uiteraard wel ons best om je toe te laten bij je favoriete debatten en werksessies.
 
In de week van 18 juni kom ik nog een keer bij je terug met de laatste praktische informatie. Ik kijk uit naar je komst en zie je graag op 25 juni!